Askerden döneli bir hayli zaman olmuş, birçok iş görüşmesine ve mülakata katılmış, fakat halen iş bulamamış meteoroloji mühendisliği bölümünden mezun genç bir adam. İş başvurularını, bazen tek, bazen toplu girdiği mülakatlardaki trajikomik durumları, annesinin iş konusundaki ısrarı gibi çevresel baskıların verdiği ruh halini ve başına gelen talihsiz kazaları, kişileri taklit ederek anlatır.
Genç adam içine düştüğü tüm saçma durumlara karşın bir yandan yaşama sıkı sıkıya tutunmaya çalışırken, öte yandan da süreç içinde eline geçen her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için uğraşır, ama bu asla mümkün
olmaz. Durumun bu kadar karamsar olduğu yetmiyormuş gibi ailesi ve sosyal çevresine karşıda dik durmaya çalışmaktadır.
Oyunun başında psikiyatriste muayene olmak için gelen genç, muayene sırası 113’ü beklerken işsizlik hikâyesini anlatmaya başlar ve başından geçen talihsiz durumları anlatır. En sonunda nihai sona ulaşılır ve artık genç adam için olaylar içinden çıkılmaz bir hal almıştır.
Karakter; “Bu yaşadığım ikinci dereceden bir işsizlik yanığı. Birinci dereceden yanıklar öldürür ama ikinci dereceden yanıklar öldürmez insanın ruhunda derin izler bırakırlar.”
İşsiz bir gencin, iş bulma çabasını ve bu çabanın ağır bir psikolojik travmaya nasıl dönüştüğünü hem güldürerek hem de içinizi acıtarak soluksuz anlatıyor. Oyuncu Ömer Burak Ünal, işsiz genç olarak yaşadığı dramı, başvuru ve iş görüşmeleriyle amansız mücadelesini paylaşıyor izleyiciyle.
Oyunda kahramanın kendisi kadar; annesi, egosu yüksek işverenler, bilmiş CEOlar, arkadaşlar, komşular, İgor, Elizabeth ve saz arkadaşları olan diğer köpekler ve son olarak da Berna Hanım oluyor ve işte tam da bu noktalar oyunu tek kişilikten çok kişiliğe çıkartıyor. Geçen sezon Ethos Uluslararası Tiyatro Festivaline davet edilen oyun bu sezon da Taksav Uluslararası Tiyatro Festivalin de sergilenecek.
Eskişehir Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun tek kişilik oyunu bu sezonda seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. İşsiz bir gencin komik ama bir o kadar da trajik durumunu anlatan tek kişilik oyun, kara komedi tarzında kaleme alınmış. Açık biçim rejisi ve komedi oyunculuk türlerinden biri olan burlesk oyunculuk tarzıyla seyircisiyle buluşuyor. Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı Atilla Savumlu’nun yönettiği oyunda, yönetmen yardımcılığını Büşra Aslan, sahne tasarımını Anıl Ateş Işık, ışık tasarımını ise Yusuf Doğan Çınar ve Doğukan Karataş üstlendi.
Bir cevap yazın